Tělesnost

Do těla se rodíme všichni, bez těla nemůžeme svou lidskou existenci na tomto světě naplnit, bez těla nejsme. Přesto velká část lidí má ke svému tělu velmi rezervovaný vztah… prostě ho moc neřeší. Ať je to strava, spánek, pohyb, bolest… často vlastně ani nevíme, jak se v těle cítíme a jak se cítí naše tělo.

Pro ženy je tělesnost ještě o to důležitější, že skrz své tělo žena dává nový život, kojí své dítě, sama prožívá svou cykličnost každý měsíc (a je jedno, zda si je své cykličnosti žena vědoma či ne, ta se děje a žena s ní může být ve vědomém souladu nebo o ní nevědět… ale to probereme zas jindy ???? )

V této komplikované době, kdy jsme součástí velké transformace, je ukotvení v těle jednou z velkých pomocí, jak se z toho nezcvoknout. ????

Dejme si, mé drahé ženy, trošku péče a projevme si laskavost… třeba kraťoučkou MEDITACÍ do všedního dne (celá a nezkrácená verze této meditace je k nalezení zde – Pozdravení těla????). Na chvilku se zastavte, spočiňte aspoň malou chvilku v klidu a samy se sebou. Stačí jen pár minut vědomé pozornosti k sobě, ke svému tělu.

Pohodlně se usaďte, zavřete si oči, věnujte pozornost svému prohlubujícímu se dechu. Svůj vnitřní pohled teď věnujte jakékoliv části svého těla, která vás právě napadne. Záda, ruka, noha, nos, celý obličej…, nechte se vést, kam vás pozornost zavede. A jen své části těla poděkujte, že tu pro vás je. Nespěchejte a užijte si tuhle krátkou chvíli vděčnosti. Jestli máte víc času, můžete se i zeptat, jak se má a nechat si přijít odpověď. Třeba vás překvapí a něco cenného se dozvíte.

I taková krátká pozornost svému tělu udělá zázrak… zas víc vnímáme, smysly se zbystří a jsme víc v přítomnosti. A jen v přítomnosti se děje opravdový život.

Užijte si krátký moment sama v sobě a pro sebe… ve vděčné přítomnosti ✨.

S láskou, Kateřina

Foto od Alexander Krivitskiy z Pexels

Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.