O zneužívání takhle veřejně? Na webu?!

Hodně dlouho jsem trpěla představou, že o "takových" věcech se veřejně nepíše, že se to nehodí, že by to mohlo být bolestivé, že to nikdo nebude chtít číst... apod.

Že téma sexuálního zneužívání řeším se svými blízkými, přáteli, klientkami, to mi přišlo normální, ale vyjít s takhle "nelíbivým" tématem do oceánu internetu mi přišlo trochu moc. I když jsem měla miliony argumentů, proč NE, převládalo ještě víc argumentů proč ANO.

Uvědomila jsem si, kolik žen (oficiální číslo je hrozivé, to neoficiální ještě děsivější) se s tématem sexuálního zneužití nebo zneužívání ve svém životě potkalo a kolik jich vlastně neví, jak s tímto břemenem naložit, aby se dal jejich život považovat za minimálně uspokojivý. 

Vím, že existuje moře ženských skupin, které jsou velmi léčivé, přesto jsem cítila potřebu vytvořit a do světa internetu vypustit projekt právě "pouze" a syrově na téma sexuální zneužívání. Je toho tolik potřeba uvidět, uslyšet a vyléčit a z vlastní zkušenosti vím, že existuje i cesta SVÉPOMOCNÁ. 

Díkybohu je spousta profesionálních přístupů, které se zabývají zpracováním traumatu, nicméně můj záměr byl přinést pomoc i těm ženám, které "svá zranění" zatím nechtějí nebo nemají odvahu sdílet s někým dalším a přesto se chtějí pohnout z místa.

Právě těmto ženám chci připravit a tvořím bezpečný prostor, kde se mohou vydat na cestu sebeobjevování a sebeléčení (skrze čtení, online kurzy), kde mohou načerpat informace a inspiraci a kde se dozví, kam se v případě potřeby mohou obrátit k odborníkovi. 

Mým troufalým záměrem je tedy svým malým příspěvkem a vlastním příběhem inspirovat ženy zatížené zkušeností sexuálního zneužití, aby svůj úděl braly jako výzvu a tuto výzvu přijaly s vědomím si vlastní síly a svůj život krůček po krůčku začaly tvořit k obrazu svému... Chci vidět ženy se smát, milovat a zářit a věřím, že můj příběh a má práce je skvělou "hozenou rukavicí"...

Budu šťastná, pomůže-li má práce aspoň jedné ženě... pak má všechno velký smysl.

S láskou, Kateřina


Zdroj foto: Jr Korba, Unsplash.com

Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.