Nejdůležitější myšlenka je...

To nejdůležitější, co jsem musela zvládnout na začátku své cesty za vyléčením svého ženství, bylo ROZHODNUTÍ. Byla jsem zmatená, plná protichůdných myšlenek, chtěla jsem zapomenout, nějak si vymazat mysl, abych to nemusela řešit. To ale samozřejmě nefungovalo.

Po marných snahách to nějak "ututlat" jsem se rozhodla, že s tím prostě něco udělám. Tohle rozhodnutí bylo šílené, vůbec jsem nevěděla jak, ale měla jsem tak velkou touhu normálně žít, že jsem prostě udělala jen ten PRVNÍ KROK do neznáma.

Na terapii, kam jsem docházela kvůli neshodám s bývalým partnerem, jsem dostala pár tipů na semináře rodinných konstelací, kam jsem se hned přihlásila, i když mi z toho bylo ouzko. Jako v té době naprosto pragmatická žena jsem těm "kravinám" o informačním poli, kde se ukazuje dynamika rodinného systému, vůbec nevěřila, ale ono to prostě funguje... a je úplně jedno, jestli se nějaká ženská (tedy já) rozhodne tomu věřit nebo ne.

S naprostou přesností zástupci v jednotlivých rolích "hráli" mé rodinné příslušníky včetně přesných gest i slovních formulací. Postupně jsem mohla uvidět celé to naše rodinné fungování v "plné kráse", což mě pěkně sejmulo. Ale moje rozhodnutí, že prostě půjdu dál, bylo tak silné, že jsem to nějak začala vstřebávat... a říkat ANO (i když uvnitř mi to řvalo NEEEEE).

Není od věci si uvědomit, že jsme křehké bytosti a že takováhle zkušenost, tedy zážitek sexuálního zneužívání, je likvidace všeho přirozeného, na co máme právo, a tedy je v pořádku, že psychice to dá hodně zabrat. Je v naprostém pořádku vyhledat v takových momentech pomoc těch, kteří jsou odborně školení nebo aspoň někoho, komu věříme natolik, že tuto věc s ním můžeme sdílet, protože i to, že o našem zážitku mluvíme, že si ho připustíme, je samo o sobě léčivý začátek.

Buďme tedy k sobě laskavé a oceňme se, ženy úžasné, i za ten nejmenší krůček ven (přestože nebo právě proto, že je provázen bolestí)... je to totiž to nejdůležitější k postupnému léčení zraněného srdce. Hodně sil přeji...

S láskou, Kateřina

Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.