Když to nebudu řešit, samo to nějak přestane...

Od svých klientů a klientek, které potkávám na svých terapiích, často slýchávám bohužel mylné přesvědčení, a to že pokud svůj problém šoupnou do šuplíku „Neotvírat“ a dál budou řešit své běžné každodenní věci, na onen problém se zapomene a už jakoby nebyl.

Bohužel taková realita není možná, kór pokud se problém váže na traumatický zážitek, na něco, co hodně, i když třeba jen na moment, ovlivnilo život onoho člověka. Trauma navíc s časem „roste“ a jeho projevy v životě postiženého mají různou intenzitu a rozsah. Jediná smysluplná cesta je problém uvidět, uznat a teprve pak může být „odstraněn“.

Často takový postoj slýchávám i u žen, které prožily sexuální zneužívání… „Bolí to, je to hnusné, díkybohu jsem to přežila a už o tom nechci nikdy slyšet, mluvit…hotovo!“ Stejně jsem to měla i já, dlouho jsem nevěděla, jak s tím pohnout, vlastně jsem to ani nechtěla vidět, řešit… Nešlo to, život jsem žila sotva na půl plynu a problémy se kupily, otravovaly mě.

Jsem šťastná, že jsem přes všechnu tu bolest, hnus a beznaděj našla sílu s tím něco udělat. Odmítala jsem se smířit s faktem, že budu život takhle „přežívat“, místo abych ho pořádně a naplno žila…. že nebudu mít radost ze sexu a intimity, že budu trpět úzkostmi, budu vyčerpaná a vzteklá na své milované děti, že nebudu prožívat radost a místo toho ten život tak nějak „dám“.

Teprve ve chvíli, kdy jsem svůj problém pojmenovala, uznala jeho existenci a rozhodla se, že to takhle nechci, začaly se v mém životě dít opravdové zázraky. Nešlo to hned, ale postupně jsem se dostala do takových krajin prožívání, o kterých se mi dřív ani nezdálo. Stálo to a pořád to stojí za to, ženy! Mám radost i z těch nejmenších prkotin, užívám si intimity a těším se z hlubokého nejen sexuálního spojení se svým mužem. Energie mám, oproti dřívějšku, na rozdávání a lásky a trpělivosti ke svým dětem jakbysmet.

Pokud i ty, ženo krásná, máš chuť se svým životem naložit s radostí a plností, zvu Tě na objevnou cestu, která vede i údolími, nicméně skýtá mnoho úžasného. Vždy Ti budu stát po boku a když budeš potřebovat, ráda Tě provedu tam, kde se cítíš být trochu slabá. Přečti si můj ebook a inspiruj se k vlastní cestě nebo pokračuj se mnou v objevování svého bohatství života v některém z kurzů – ať už online nebo naživo.

Těším se na společné putování, s láskou, Kateřina

Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.